Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wilbert van Kika, Brouwer Roland Boschman, Luuks moeder Nancy en twee vrienden van Luuk: Justin en Bob. (foto: Joop Verstraaten)&nbsp;</p>

Wilbert van Kika, Brouwer Roland Boschman, Luuks moeder Nancy en twee vrienden van Luuk: Justin en Bob. (foto: Joop Verstraaten) 

(Foto: Joop Verstraaten)

9.000 flesjes Luuk’s Tripel

GROESBEEK – Donderdagmiddag werd in brouwerij D’n Drul–Stollenberg aan de Wylerbaan in Groesbeek een cheque van 4.234,84 euro overhandigd aan een vertegenwoordiger van Kika Wilbert van Wachtendonk. 

Dit gebeurde in het bijzijn van de brouwer Roland Boschman, de moeder van Luuk Nancy Lamers en een delegatie van de vriendengroep van Luuk, Justin en Bob. Luuk is op 20 juni 2020 bij een eenzijdig ongeval op de Cranenburgsestraat in Groesbeek om het leven gekomen. Zijn vrienden hebben samen met de brouwer een Tripel laten brouwen ter nagedachtenis aan Luuk. Inmiddels zijn er al negenduizend flesjes Luuks Tripel over de toonbank gegaan, waarin de Jan Linders supermarkt in Groesbeek een groot aandeel heeft gehad. 

Het goede doel was zo bekend, aldus Nancy de moeder van Luuk. Luuk kon er niet tegen als bijvoorbeeld op een voetbalveld de ernstige ziekte werd gescandeerd naar de leiding. Dus dat was voor ons makkelijk het werd dus Kika (Kinderen Kankervrij). Wilbert van Wachtendonk van Kika was bijzonder blij dat een plaatselijk initiatief zoveel geld bij elkaar gebracht heeft. Momenteel is de brouwer alweer 2.000 liter bier aan het brouwen, waarvan een gedeelte ook bestemd is voor een goed doel. Welk doel dat gaat worden, is momenteel nog niet bekend. Donderdagmiddag is Op De Horst een loop onder de jeugd gestart, waarvan de opbrengst ook bestemd is voor Kika.

Meer berichten