Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Duivelsberg Berg en Dal.</p>

Duivelsberg Berg en Dal.

(Foto: )

Noviomagumtocht van wandelvereniging Magnus

GROESBEEK - Eindelijk is het zover, Wandelvereniging Magnus mag en kan weer haar eigen wandelmars organiseren. In 2019 was de laatste editie van de Noviomagumtocht en toen kwam corona. 

“Tijdens de pandemie hebben we niet stil gezeten en zijn er voor alle afstanden 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer, prachtige nieuwe routes gemaakt, door de heuvelachtige gemeente Berg en Dal en omgeving. We starten vanaf een nieuwe startlocatie Gasterij ’t Groeske gelegen aan de achterzijde van verzorgingshuis de Kloostertuin. De routes gaan grotendeels door het bos en de polder, dus van verkeer heeft u weinig last. De afstanden 30 en 40 kilometer zijn bedoeld voor de wat meer ervaren wandelaar, de heuvels zijn pittig. 

Alle afstanden, komen langs het dierenweitje ’t Venneke en kinderen kunnen klimmen en klauteren in het Avonturenbos bovenaan de Stekkenberg. De tocht is ook geschikt voor nordic walkers. Honden zijn, mits aangelijnd, op de route toegestaan. 

Het startbureau is geopend vanaf 07:30 uur, parkeren kan in de parkeergarage aan de Spoorlaan en op het marktplein. Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken via: Breng lijn 5 Nijmegen - Groesbeek, halte Centrum Gemeentehuis. Je kunt op twee manieren inschrijven, digitaal vooraf (dit heeft de voorkeur) of op de dag zelf. Het startbureau is in een gezellige horeca gelegenheid waar het vooraf en na afloop goed toeven is, maar ook hier gelden de bekende coronaregels. Inlichtingen over de Noviomagumtocht: www.wvmagnus.nl.”

Meer berichten