Energiecafé supporter van Nationale Klimaatweek

Algemeen

MOOK - Van 28 oktober tot en met 5 november is de Nationale Klimaatweek. In die week laat het hele land zien wat er al gebeurt om slimmer energie op te wekken en klimaatbewuster te leven en werken.

Energiecafé = Klimaatsupporter. “Of we nu grote of kleine stappen zetten, bij Energiecafé Mook en Middelaar zijn wij ervan overtuigd dat alle beetjes helpen en dat we ons daar samen sterk voor moeten maken. Daarom zijn wij supporter van de Nationale Klimaatweek en organiseren we tijdens de Klimaatweek een aantal leuke en interessante activiteiten.”

Duurzame huizenroute
Bezoek op zaterdag 30 oktober een duurzaam huis in uw buurt en ontdek hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. U kunt veel leren van dorpsgenoten die al stappen hebben gezet om hun huis te verduurzamen. Zes bewoners uit de gemeente Mook en Middelaar stellen hun woning open en vertellen u graag hoe zij te werk zijn gegaan.

De winst van eenvoudige energiebesparingen - door Rick van de Westelaken. “Er zijn allerlei dingen die u kunt doen om energie te besparen: isoleren, het vervangen van enkel of dubbel glas, zonnepanelen aanschaffen of een warmtepomp. Maar ook eenvoudige en goedkope keuzes besparen energie en leveren winst op voor portemonnee en milieu.”
Op woensdag 3 november vertelt Rick van de Westelaken, bekend van het populaire Youtube-kanaal Ketel Klets, u hoe hij energiebesparingen heeft doorgevoerd in zijn eigen woning: Wat werkt goed en wat is onzin? En hoe kunt u daarmee uw voordeel doen. Locaties en tijden zijn te vinden op: www.energiecafemookenmiddelaar.nl.

Uitgelicht

Digitale krant