Kunstwerk When Water Falls.
Kunstwerk When Water Falls. Foto: Heleen Blanken

Schemerlichtfestival in de Hortus Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Hortus Nijmegen is gastheer voor het Schemerlichtfestival. Kunst, innovatie en ecologie komen samen voor jong & oud.


Wetenschappers, kunstenaars en componisten werken samen aan een onvergetelijke wandelervaring door de Botanische tuin Hortus Nijmegen en vertellen je een bijzonder verhaal over ‘Water Grenzen’. Tot en met zondag 31 oktober staat de tuin vol met verrassende (licht)kunstinstallaties, magische muzikale composities en zeldzame geluidswerken en vormen met jou, als onlosmakelijk onderdeel hiervan, een sensationele performance. “Trek je kaplaarzen aan en neem je paraplu of regenjas mee (als het regent). Volg de wervelende rivier en de zachte stem uit de luisterpalen en herontdek jouw plek in de natuur.”

‘Water grenzen’
Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Langs onze kustlijn en rivieren beschermen Nederlanders zich sinds oudsher tegen het overschot aan water met duinen, dijken, molens en waterkeringen. Door veranderingen in het klimaat hebben we in Nederland, maar ook in de rest van de wereld, te maken met veel uitdagingen op het gebied van water. Schemerlicht Festival verkent dit jaar de letterlijke grenzen die we kennen van het water, maar ook grenzen die door klimaatverandering steeds meer zichtbaar worden. Wat is onze rol als mens binnen dit systeem? Bezoek Schemerlicht Festival, ontdek jouw plek in het ecosysteem.

Meer weten en tickets op: https://lnkd.in/eRChcQab
#innovatie #designers #water.

Uitgelicht

Digitale krant