Detail geknotte wilg.
Detail geknotte wilg. Foto: Wil Tax

‘Back to Nature’

Algemeen

MOOK - In KunstLokaalMook aan de Rijksweg 86 in Mook is op de zondagen 24 en 31 oktober van 11.00 - 16.00 uur een herfstexpositie  schilderijen en grafisch werk van Wil Tax en houtsculptuur en houten objecten van John van Schipstal.

In het werk van Wil Tax is de natuur het uitgangspunt. De natuur blijft boeien en geeft steeds opnieuw inspiratie. Soms is het een waarneming uit de directe omgeving een ander keer worden beelden uit de natuur of reiservaringen in een geabstraheerde vorm vastgelegd. Bomen zijn een terugkerend onderwerp. Zij stralen kracht uit. Geknotte wilgen staan als bakens in het landschap en ‘dwingen’ tot schilderen. Zij kiest vaak voor een detail en geeft dit in vergrote vorm weer. Door vormen te vergroten krijgen ze meer zeggingskracht.

Romaanse kerken in Noord-Spanje hebben haar geïnspireerd tot het maken van een serie grafisch werk. Dit werk is niet alleen op papier maar ook op linnen gedrukt. Informatie: 06 17981890. John van Schipstal werkt het liefst met hout en kenmerkt zich door organische en figuratieve vormen. Humor en emotie zijn vaak onderwerp van zijn beeldend werk. Onderwerpen zijn vissen, vrouwen en vogels. Hij werkt intuïtief. Met minimale ingrepen geeft hij een idee of gevoel weer aan zijn werk. Hij houdt zich ook bezig met toegepaste kunst en design. Takken, burls (boomwratten) schorsdelen vormt hij om tot kunstzinnig meubilair, vazen, potten en schalen.

In zijn atelier Nature Art geeft John cursussen beeldhouwen in hout en in steen. Informatie 06 3331867. 

Uitgelicht

Digitale krant