Groesbeekse Boys wint Breedeweg derby

BREEDEWEG - Rood Wit en Groesbeekse Boys troffen elkaar afgelopen zondag in de eerste derby van Breedeweg dit seizoen. Op het Kapittelland wonnen de Boys de onderlinge strijd met 0-1. Devin Jacobs werd matchwinnaar.

Op een zonnig sportpark zagen de vele toeschouwers Groesbeekse Boys goed van start gaan. De thuisclub werd onder druk gezet. Na tien minuten voetballen werd spits Dave Kleijnen in het strafschopgebied onderuitgehaald. Devin Jacobs schoot daarna de toegekende strafschop feilloos binnen. In het vervolg van de eerste helft behield de geel-zwarte formatie overwicht maar wist dit niet in meer doelpunten om te zetten. Geleidelijk kwam Rood Wit beter in de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft voorkwam Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet met een fraaie redding de gelijkmaker.
In de tweede helft ging de strijd op en neer. Zowel de aanvallers van Rood Wit als die van Groesbeekse Boys hadden het geluk niet aan hun zijde om de bal binnen te werken. Daarbij toonden Rood Wit doelman Bas van Egeren en Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet hun kwaliteiten met enkele fraaie reddingen.

Door de overwinning klimt Groesbeekse Boys naar de vierde plaats van de ranglijst. Rood Wit zakt af naar negende plaats. Zondag 31 oktober speelt Groesbeekse Boys op sportpark Breedeweg tegen nummer vijf EGS ‘20. Aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur. Voor Rood Wit wacht dan de volgende derby. Om 14.30 uur spelen zij op sportpark Noord tegen Germania.