Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Inge en Frank op de plaats waar het kapelletje gaat komen.</p>

Inge en Frank op de plaats waar het kapelletje gaat komen.

(Foto: Marcel Vink)

De Ooij krijgt een kapelletje aan de Kruisstraat

OOIJ – Inge Vogels en Frank van den Hoogen hebben van de gemeente Berg en Dal toestemming gekregen om in hun tuin en weiland, dat grenst aan de Kruisstraat een kapelletje te gaan bouwen. 

Het kapelletje kan dienst doen voor bezinning of er een kaarsje op te steken. Het kapelletje wordt gewijd aan Franciscus van Assisi (1182-1226), deze heilige kon met dieren praten. Zowel Inge als Frank zijn gek met dieren, hebben twee honden en twee katten en hebben schapen in hun weiland lopen. Nu Frank met pensioen is, hebben hij Inge en Frank tijd om iets in de Ooij te gaan doen. Zowel de buurt als pastoor Rudo Franken is blij met het voornemen om er een kapelletje te bouwen. Pastoor Franken is blij met de keuze omdat de huidige Paus Franciscus heet.
Volgens Inge en Frank komen er bij het kapelletje bankjes te staan voor een moment van bezinning en kan men er een kaarsje opsteken. Inge en Frank zijn nog op zoek naar mensen die hen willen helpen het kapelletje te bouwen. Volgens Frank is het twee dagen metselwerk. “Wij zullen zorgen voor soep en een biertje”, aldus Inge en Frank.

Meer berichten