Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Sint-Maartenlampionoptocht in Breedeweg.&nbsp;</p>

Sint-Maartenlampionoptocht in Breedeweg. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Sint-Maarten-lampionoptocht in Breedeweg Groesbeek

BREEDEWEG – Zaterdagavond 6 november heeft in het kerkdorp Breedeweg in Groesbeek een vervroegde Sint-Maarten-lampionoptocht plaatsgevonden. Het was vier jaar geleden dat een dergelijke lampionoptocht in Breedeweg heeft plaatsgevonden. 

Volgens Roland werd het tijd, dat dit weer zou gaan gebeuren en om die reden heeft het Oranjecomité Breedeweg de schouders eronder gezet. En met succes bleek zaterdagavond. Zaterdagmiddag werd alles op het kerkplein in gereedheid gebracht zoals een tent van Kuijpers, vuurkorven, geluid alsmede de versgebakken Wekkéls door Buurtmarkt Breedeweg.
Tegen 18.00 uur verscheen fanfare Jubilate Deo onder leiding van Marian Willems, die alvast wat Sint-Maartenliedjes speelde. Inmiddels waren er al tientallen kinderen met lampions verschenen in het bijzijn van hun ouders, opa’s en oma’s. Tegen kwart over zes had zich zo’n kleine honderd kinderen verzameld. De kinderen luisterden eerst na het verhaal van Sint-Maarten, verteld door de voorzitter van Jubilate Deo Klaas Salentijn.

Hierna vertrok voorafgegaan door de fanfare de kleurrijke stoet door enkele straten van de Breedeweg. Bij terugkomst stond voor de kinderen warme chocomel, wat lekkers en een wekkél van brood klaar en voor de ouders was er koffie/thee. Roland Coenen was zichtbaar blij dat de eerste lampionoptocht van het Oranjecomité een groot succes is geworden. “Eigenlijk was Sint Maarten afgelopen donderdag, maar dan organiseert De Horst de lampion optocht al vele jaren, die willen wij niet in het vaarwater zitten. Daarom hebben wij het vorige week zaterdagavond gedaan”, aldus Coenen.

Meer berichten