Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Pastoor Aloys van Velthoven preekt met fles Jagermeister in zijn hand.</p>

Pastoor Aloys van Velthoven preekt met fles Jagermeister in zijn hand.

(Foto: Peter Hendriks)

Schutters Sint-Hubertus verorberen meters verse worst!

DE HORST – Schutterij Sint-Hubertus van het kerkdorp De Horst staat bekend dat het de tradities hoog in het vaandel heeft en houdt. Ook op zaterdag 6 november -de verjaardag van de patroonheilige Sint-Hubertus- hadden de schutters met aanhang  feest. Alle schutters verzamelden zich in uniform bij het schuttersgebouw aan de Vendelierstraat. 

Vandaar vertrok het kleurrijke gezelschap naar de Heilig Hart kerk aan de Ketelstraat, waar met slaande trom en vliegende vaandels de voormalige kerk kerk werd binnengegaan. De dienst werd voorgegaan door pastoor Aloys van Velthoven. Tijdens zijn preek had de pastoor een fles Jägermeister in zijn hand, omdat op het etiket Sint Hubertus is afgebeeld. Hij schonk vervolgens de fles aan de leden van de schutterij, die er wel raad mee wisten. 

Op het eind van de schuttersmis werd traditiegetrouw het Sint-Hubertusbrood uitgereikt aan de aanwezigen. In optocht werd weer teruggegaan naar het schuttersgebouw, waar het metalen kunstwerk werd onthuld. Dit kunstwerk is -naast de Rabo Club Support 2019- mede gerealiseerd door het oudste lid van de schutterij de 89-jarige Marie Peters-Janssen.
Het kunstwerk is gemaakt door Willie Heijen en hangt tegen de gevel van het schuttersgebouw. Vervolgens gingen de schutters in optocht naar zaal Oomen voor de gebruikelijke koffietafel alsmede de traditionele halve meter verse worst, die al klaar stond. Er werd in totaal 38 meter wordt verorberd. Zaterdagavond werd er nog feest gevierd in het schuttersgebouw aan de Vendelierstraat .

Meer berichten