Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kirtan Berg en Dal.</p>

Kirtan Berg en Dal.

(Foto: Onno Swart)

Een ‘spirituele douche’ van klanken in Babylon.

BERG EN DAL - In deze tijden is iedereen op zoek naar rust, vreugde en harmonie. Een heel goede manier om dit te bereiken is het zingen van mantra’s, woorden waaraan helende krachten worden toegekend. Daarom verzorgen Tonny Bol en Leo de Kruis zondag 21 november een kirtanmiddag in Babylon, Kwakkenbergweg 150 Berg en Dal.

Kirtan is een oude Indiase yoga-traditie. De mantra’s worden voorgezongen door de kirtaneers en de deelnemers ‘antwoorden’ hierop. Hierbij kun je je laten meevoeren door het variërende tempo, van langzaam naar uitbundig om weer te eindigen in verstilling.

Tijdens een kirtan ontstaat een bijzondere energie. De mantra’s worden begeleid door harmonium, kartals (cimbalen) en mrdanga (Indiase trommel). Door het herhalen van de mantra kom je steeds dieper in je meditatie, dit kun je het best bewerkstelligen door één mantra lange tijd te herhalen. De meest geschikte mantra hiervoor is de Maha Mantra.

Tonny en Leo verzorgen regelmatig kirtans in Nederland en België. Nu organiseren zij weer een middag met kirtans, dit keer in Babylon. De tijden zijn gewijzigd: De kirtan duurt van 14:30 tot 16:30 uur, met een pauze na ca. 45 minuten. Inloop vanaf 14:15 uur.

Wie zondag 21 november deel wil nemen aan dit bijzondere evenement, moet zich wel vooraf aanmelden bij Tonny Bol: email namahatta.kirtan@gmail.com of bel/sms/app naar 06 30883292. Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De kirtans worden op elke derde zondag van elke maand georganiseerd.

Meer berichten