Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Shunske Sato (l) en Shuann Chai.</p>

Shunske Sato (l) en Shuann Chai.

(Foto: )

Toppers in kerk Mook

MOOK - Op zondag 28 november 2021 treden Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) op in de kerk van Mook. Twee musici van wereldformaat. Ze stonden in 2020 al op het lijstje, maar dit jaar wordt het realiteit. Een unieke kans om dicht bij huis te genieten van een prachtig concert.

Shunske Sato (1984) is één van de beste violisten van zijn generatie. Met ingang van seizoen 2018-2019 is hij artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij is tevens concertmeester van Concerto Köln en wordt regelmatig gevraagd als leider door onder meer het Freiburger Barockorchester. Hij speelt al viool vanaf zijn tweede en studeerde aan de Juilliard School in New York, in Parijs en in München. Hij soleerde over heel de wereld bij onder meer in Berlijn, in München, Los Angeles, Tokyo, Australië. Hij is hoofdvakdocent barokviool aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Shuann Chai is een ondernemende en geëngageerde pianiste, en wordt zeer gewaardeerd voor haar uitvoeringen op diverse historische toetsinstrumenten en op moderne vleugels. Zij begon haar pianolessen op 5-jarige leeftijd. Shuann genoot haar opleiding op Oberlin en het New England Conservatory. Na tien jaar in Boston te hebben gewerkt, verhuisde Shuann in 2007 naar Nederland, waar ze haar studies vervolgde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze treedt regelmatig op als soliste in binnen- en buitenland.

Op het programma staan werken van J. Brahms, C. Schumann en L. van Beethoven. Plaats: kerk St. Antonius Abt te Mook; 20:00 uur. Zie voor info en kaartjes: kamermuziekmookenmiddelaar.nl.
 

Meer berichten