Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Korte, maar plechtige herdenking op Canadese Erebegraafplaats. (f<strong>oto: Peter Hendriks)</strong></p>

Korte, maar plechtige herdenking op Canadese Erebegraafplaats. (foto: Peter Hendriks)

(Foto: Peter Hendriks)

Klaproos dag herdacht op Canadese Erebegraafplaats in Groesbeek

GROESBEEK – Traditiegetrouw is op 11 november de ‘Remembranche Day ‘ herdacht op de Canadese erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Diverse afgevaardigden van het Canadese leger en overige autoriteiten waren hierbij aanwezig om de oorlogsslachtoffers te herdenken. 

Namens de gemeente Berg en Dal was loco-burgemeester Sylvia Fleuren aanwezig, die namens de gemeente een bloemstuk bij het monument op de begraafplaats legde. Op Remembranche Day worden leden van de strijdkrachten herdacht die hun leven hebben verloren tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In totaal zijn in beide oorlogen 100.000 Canadese militairen omgekomen. Deze dag wordt ook wel de Klaproos dag genoemd. 

Deze herdenking wordt al jaren georganiseerd door Canadese militairen die in Duitsland gelegerd zijn. Ditmaal waren er ook leerlingen van de Internationale school uit Brunssum aanwezig, die voor de herdenking door de leden van het Reseach Team van de Stichting Faces to Graven levensverhalen vertelden bij verschillende graven.

Meer berichten