Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Eline de Valk Prinses van De Feestneus.</p>

Eline de Valk Prinses van De Feestneus.

(Foto: Peter Hendriks)

De Feestneus doet het weer na 25 jaar Prinses Ummenie d’n 61e van Groesbeek: Eline de Valk

GROESBEEK – Vrijdag 12 november was het dan zover. Na een jaar van uitstel, de prinsenbekendmaking van carnavalsvereniging De Feestneus. Het was nog even spannend of het allemaal door kon gaan, maar tijdens de drukbezochte avond in De Hoeve won Eline de Valk de Gruusbèkse Bombakkes (Masked Singer) en mag zij zich vanaf nu Prinses Ummenie de 61ste van Groesbeek noemen. 

Dit is pas één keer eerder voorgekomen in de Groesbeekse carnavalsgeschiedenis. In 1996 zorgde carnavalsvereniging De Feestneus voor een schokgolf door carnavalvierend Groesbeek en zelfs Nederland heen. Voor het eerst in de geschiedenis werd er een vrouw Prinses Ummenie, het was Ria Wijers. En nu doet De Feestneus tijdens het 66-jarig jubileum dat opnieuw.

De avond begon om 19.00 uur met de receptie ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan. De 23-jarige voorzitter, Maarten Rikken, was erg onder de indruk van de opkomst tijdens de receptie. De bekendmaking stond in het teken van het populaire televisie programma de Masked Singer. Zes personages gingen de strijd aan die uiteindelijk gewonnen werd door Eline de Valk.

Eline, Prinses Ummenie d’n 61ste is geboren en getogen in Groesbeek. Het carnaval is haar met de paplepel ingegeven door vader Willie en moeder Lisette de Valk. Verder heeft Eline veel ervaring in de horeca en is zij jaren bestuurslid van Kindervakantiewerk in Groesbeek, waar ze met vele vrijwilligers voor de kinderen in Groesbeek een geweldige vakantieweek organiseert. Daarnaast heeft Eline dansles gegeven en gedanst bij Dance Center E-line Pro. De Presidenten zijn Niels Klaassen en Lotte Hampsink.

Meer berichten