Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Schoolboot vaart enkele rondjes over de visvijver in De Mies.&nbsp;</p>

Schoolboot vaart enkele rondjes over de visvijver in De Mies. 

(Foto: Peter Hendriks)

Montessoriboot Milan te water gelaten in mooiste visvijver van Groesbeek

GROESBEEK – Het is nog nooit eerder gebeurd, dat in Groesbeek een boot te water is gelaten. Vrijdagmiddag was het wel het geval bij de mooie visvijver aan De Mies in Groesbeek. Het was de Montessori Milanboot die door leerlingen van de Montessori onder leiding van leraar Max Wagener in z’n geheel is gemaakt. 

Drie jaar geleden kon Max een grote partij plaatmateriaal op de kop tikken voor een mooi prijsje. Tijdens het uitladen en sjouwen naar het praktijk lokaal vroegen de jongelui wat ik er allemaal mee ging doen. Op dat moment wist ik het zelf ook niet, aldus Max. Totdat enkele dagen later de leerlingen met het idee kwamen er een boot van te gaan maken. Na het maken van de schetsen werden de plannen gesmeed en werd er begonnen. Het hanteren van die grote platen was eigenlijk werk voor een scheepswerf, maar we hebben het toch voor elkaar gekregen.

“Wij gaan die fantastische zeeschuimer verkopen of veilen waarvan de opbrengst dan geheel ten goede zal komen aan de stichting Energy4All, die zich inzet voor patiëntjes met een stofwisselingsziekte. Een neefje van mij te weten Milan Arens vecht ook tegen deze vreselijke ziekte. Toen was het voor iedereen duidelijk dat ik hier voor gekozen heb, aldus Max Wagener. Samen met andere kinderen die ook tegen deze ziekte vechten en leerlingen van het Montessoricollege is het vorig jaar de boot beschilderd, en zie het is een waar kunstwerk geworden, aldus een trotse leraar Max Wagener. 

Burgemeester Mark Slinkman en de 9-jarige Milan Arens (waar de boot naar genoemd is) gingen vervolgens de boot dopen met een fles champagne. De firma Bakker Verreiker tilde vervolgens de boot omhoog het water in onder groot applaus van de aanwezigen. Hierna maakten enkele leerlingen die er aan hadden meegewerkt enkele rondjes  over de visvijver. De ‘Milan’ zal per opbod worden verkocht.

Meer berichten