Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Sinterklaas met wandelaars Uniek Wandelen Nederland.&nbsp;</p>

Sinterklaas met wandelaars Uniek Wandelen Nederland. 

(Foto: Marianne Noort-de Vries)

Sint-Nicolaas Wandeltocht Heumen

HEUMEN - Sinterklaas is weer in het land en dan is het ook weer tijd voor de Sint Nicolaas Wandeltocht in Heumen. Stichting Malden Wandelt is blij dat de tocht dit jaar weer georganiseerd kan gaan worden op zondag 28 november. Tot op heden zijn er geen redenen om de tocht niet door te laten gaan. Sinterklaas heeft ook aangegeven dat hij even langs komt.

Ook dit jaar is er weer een eigen route voor de deelnemers onder de vlag van Stichting Uniek Wandelen Nederland. Deze stichting stimuleert het wandelen voor mensen met een beperking, zowel lichamelijk en/of geestelijk. Deze wandelaars lopen in groepsverband. Mensen die hieraan deel willen nemen kunnen zich op internet melden bij de genoemde stichting.

De andere wandelaars starten individueel en lopen langs de Maaskolken richting de Overasseltse en Hatertse Vennen en het Heumens Bos. Onderweg is er een buitenrust (zogenoemde wagenrust) en een caférust. Dit is echter niet van toepassing bij de 5 en 8 km-routes. Zij hebben geen rust onderweg. De routes gaan over verharde en onverharde wegen en paden.

De marsleiders (routebouwers) hebben de bestaande routes hier en daar een klein beetje aangepast.  De afstanden die gewandeld kunnen worden zijn: 5, 8, 14, 17 en 21 kilometer. De start is vanaf 8.00 uur in café Kanaalzicht in Heumen.

Men kan zich online inschrijven via www.maldenwandelt.nl of via de knop op de facebookpagina. Online inschrijven is aan te bevelen in verband met de doorloopsnelheid in het startbureau. Deelnemers dienen de zogeheten QR-code en legitimatie te tonen om het startbureau en de caférust onderweg binnen te gaan.

Meer berichten