Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wethouder Verheul ontvangt van buurtbewoner Lobke Cillessen een petitie tegen de komst van een Knarrenhof aan de Pannenstraat.</p>

Wethouder Verheul ontvangt van buurtbewoner Lobke Cillessen een petitie tegen de komst van een Knarrenhof aan de Pannenstraat.

(Foto: Paul Jacobs)

Steun voor petitie tegen Knarrenhof

GROESBEEK - Een grote groep buurtbewoners heeft in een gesprek met wethouder Nelson Verheul gevraagd om niet meer mee te werken aan de plannen voor een Knarrenhof aan de Pannenstraat in Groesbeek.

Tijdens het gesprek lieten de buurtbewoners zien welke impact de bouw van achttienappartementen en zes woningen heeft op hun privacy, op de natuur en op de verkeersdrukte. Daarmee onderbouwden zij het advies dat gemeenteambtenaren vorig jaar gaven aan de initiatiefnemers om geen plannen te maken voor een Knarrenhof op deze locatie.

De buurtbewoners lieten ook zien dat de initiatiefnemers de wethouder verkeerd hebben voorgelicht, op basis waarvan het college van B&W positief is geworden over de plannen ondanks het eerdere negatieve advies van hun ambtenaren. Zo hebben de initiatiefnemers ten onrechte verteld dat de buurt enthousiast is over de plannen en dat de noodzakelijke ruilverkaveling al zo goed als rond is.

De buurtbewoners overhandigden aan wethouder Nelson Verheul een petitie die door liefst negentig omwonenden is ondertekend. Met de petitie uiten zij hun zorgen over de bouwplannen op dit kleine stukje groene ruimte in het centrum van Groesbeek. De wethouder was blij met het gesprek en benadrukte dat betrokkenheid van de buurt heel belangrijk voor realisatie van deze woningbouwplannen. Op 16 december komt dit onderwerp aan de orde in de gemeenteraad.

Meer berichten