Overleg bij de spelers van Groesbeekse Boys.
Overleg bij de spelers van Groesbeekse Boys. Foto: Frank Ermers

Groesbeekse Boys verliest van zichzelf

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys heeft in de thuiswedstrijd tegen Melderslo vooral van zichzelf verloren. Al na vijftien minuten voetballen moest de ploeg uit Breedeweg na een onnodige rode kaart de wedstrijd met tien spelers uitspelen. Ondanks dit ondertal werden diverse goede kansen gecreëerd. Helaas ontbrak het bij de afwerking aan daadkracht waardoor een 0-3 eindstand op het scorebord stond.

Na een minuut voetballen eindigde een knal van Bram de Bruin op de lat. Vijftien minuten later kreeg Groesbeekse Boys een nieuwe teleurstelling te verwerken. Verdediger Rens Hubers moest het veld verlaten na een overtreding op een Melderslo aanvaller. Na een half uur voetballen bracht Bart Verheijen Melderslo op 0-1. Nadat een schot van Bram de Bruin door de doelman gestopt was kopte Teun Peters bekeken de 0-2 binnen. Op slag van rust was Sander de Bruin dicht bij een doelpunt maar scoorde Luc van Kuijck met een fraai schot 0-3.

In de tweede helft toonden de tien van Groesbeekse Boys over veel veerkracht te beschikken. Met goed combinatievoetbal en veel inzet wisten zij het de elf van Melderslo moeilijk te maken. Het was aan de Groesbeekse spelers te danken dat de 0-3 stand niet meer veranderde. Devin Jacobs (van dichtbij over) en Glen Wijnhoven (van dichtbij op de paal) hadden de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen. Aan de andere zijde was het Jorn van der Horst die op vakkundige wijze een bal van de doellijn wist te halen.

Door deze nieuwe nederlaag is Groesbeekse Boys naar de vijfde plaats afgezakt. Zondag 28 november wacht de uitwedstrijd tegen Ysselsteyn.