Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kans op Kunst voor Voedselbank Groesbeek

REGIO - Voor een bedrag van drie euro kans maken op een kunstwerk? Ja, dat kan! Het initiatief voor Kans op Kunst Voor Voedselbank Groesbeek werd vorig jaar genomen door Gerie van der Land uit Plasmolen. Die was op haar beurt weer geïnspireerd door Piet Heisen uit Mook. 

Piet zette drie jaar geleden ‘Voedselbank Groesbeek’ in de gemeente Mook en Middelaar op de kaart.  Gerie hielp graag mee. Bedacht ondertussen hoe er nog meer aandacht gevestigd kon worden op de voedselbank. “Beeldend kunstenaar Patricia Heijmen uit Molenhoek zei meteen spontaan ‘ja’ toen ik haar vroeg een Snelle Jelle ter beschikking te stellen. Een Snelle Jelle is een houten paneeltje met daarop een schildering van iets hier uit de buurt. Daarmee konden we proberen geld in te zamelen voor nog meer boodschappen. Die actie werd een succes! Van de opbrengst konden we een extra kar bomvol met lang houdbare levensmiddelen kopen bij Spar Molenhoek.

Er kwam een blije winnaar uit de bus en Patricia gaf meteen aan dat ze volgend jaar weer mee wilde doen.” Dit jaar zijn er vier kunstenaars die een kunstwerk hebben geschonken. Naast Patricia, Heijmen wier werk weer is te winnen via Spar Molenhoek, doen ook Eva Vermeulen uit Mook via Plus Mook, Ingrid Claessen uit Groesbeek via Albert Heijn Groesbeek en Mariëlle Poelen uit Groesbeek via Jan Linders Groesbeek mee. In genoemde winkels staat een Kans op Kunstbrievenbus. De gehele opbrengst gaat naar de voedselbank. De actie Kans op Kunst 2021 voor Voedselbank Groesbeek loopt tot 11 december. (www.voedselbankgroesbeek.nl)

Meer berichten