DVSG doet goede zaken

GROESBEEK - Na een weekje niet spelen vanwege corona bij de tegenstander, speelt DVSG vandaag zondag 28 november thuis tegen Batavia.

DVSG begint in een aangepast 4-3-3 opstelling. Dit heeft consequenties voor een aantal spelers en hun positie. Meest opvallend is dat Ruben Nillessen nu centraal in de verdediging speelt en Aron Rubens in de spits staat. Vanaf het begin is het DVSG dat aandringt en veel op de helft van de  tegenstander speelt. Het duurt tot de 19e minuut voordat dit resultaat oplevert. Een verre inworp van Ivo van Balkom komt in het 16metergebied en wordt door Tim Nillessen op doel gekopt. De bal gaat over de keeper heen en Tim scoort hiermee de 1-0.

Batavia heeft weinig aanvallend laten zien en het is fijn voor DVSG dat voor rust de 2-0 gescoord wordt. Deze maal begint het wederom met een verre inworp van Ivo van Balkom. Deze keer kan Aron Rubens de bal panklaar leggen voor Tim Nillessen. Hij scoort de 2-0 en zijn tweede doelpunt vandaag.

Na rust is Guus Ebbers gewisseld voor Stan Hoevenaars. DVSG creëert meteen een paar grote kansen, maar scoort niet. Een derde doelpunt zou de wedstrijd echt in het slot gooien, maar het lukt DVSG, ondanks het grote veldoverwicht niet om te scoren.

Pas nog drie wisselspelers zijn ingebracht komt het moment dat de derde goal gemaakt wordt. De invallers Tijs de Jong en Niek Derksen zetten samen een aanval op. Het schot van Niek Derksen wordt nog gekeerd door de keeper, maar de rebound van Tijs de Jong is wel raak. Stand 3-0. Batavia is verslagen.
Hopelijk kan er verder gevoetbald worden, volgende week uit tegen Victoria, juist nu DVSG weer in een goede flow zit…