Logo gemeentenieuwsonline.nl

DVSG gaat goed de winterstop in

GROESBEEK - Zondag 5 december speelde DVSG de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter SCD’33 uit Deest.

DVSG speelt wederom in een 4-3-3 opstelling, maar nu met Tim Nillessen als centrale middenvelder. Daarom speelt Ivo van Balkom als rechter middenvelder. Het is DVSG dat aanvalt en probeert een goal te maken. SCD houdt vooral tegen en probeert via een counter iets te forceren. Dit lukt enkele malen, maar in de laatste linie bij DVSG wordt ook onder druk goed en scherp verdedigd. DVSG heeft overwicht, creëert verschillende  mogelijkheden maar weet deze niet tot een kans te maken en te scoren.

Na rust komt Niek Derksen in het veld in plaats van Ivo van Balkom. DVSG gaat zichtbaar meer voetballen en speelt veel op de helft van de tegenstander. De mogelijkheden worden rond de 50e minuut omgezet in een kans. De bal komt voor het doel en Tim Nillessen kan de bal afleggen naar spits Aaron Rubens. Hij scoort de bevrijdende 0-1. Daarna worden er veel mogelijkheden gecreëerd. Het duurt dan ook niet lang dat de 0-2 valt. Stan Hoevenaars komt op links door en bedient de mee opgekomen Jesse Peters, die de 0-2 scoort.

SCD kan alleen nog maar tegenhouden en het wachten is op de volgende goal. Deze komt er als Sem Kamps over links opkomt en de ingevallen Guus Ebbers op rechts goed bedient. Guus scoort de 0-3.
Het spel wordt nu wat rommeliger en ook SCD krijgt twee counterkansjes, maar scoort niet. Het is even later Tim Nillessen die de eindstand op 0-4 zet en opnieuw zijn doelpuntje meepakt.

De competitie ligt voor DVSG stil tot zeker 30 januari, als corona het programma niet weer overhoop haalt.

Meer berichten