De Treffers buigt pas in slotfase tegen eredivsieclub Heerenveen

GROESBEEK - Het bekeravontuur zit er op voor De Treffers. Tegen eredivisieclub Heerenveen hielden de Groesbekers 75 minuten lang knap stand, maar onder steeds grotere druk werd het verzet uiteindelijk toch gebroken, al was daar wel de medewerking van scheidsrechter Nagtegaal voor nodig. Heerenveen – De Treffers: 2-0.

In de eerste minuut al hadden de roodzwarten voor sensatie kunnen zorgen. De hakbal van Jordy Thomassen uit een hoekschop was echter te zacht. Het eerste wapenfeit van de Friezen was afkomstig van de voet van oud-Feijenoorder Sven van Beek. Zijn schot ging naast. Zoals verwacht was het balbezit voor Heerenveen, maar tot kansen leidde dat niet. De Treffers hield het achter goed dicht. Sterker nog, na een half uur spelen moest doelman Mous alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen, toen Tjeu Langeveld een sterke actie afrondde met een vinnig schot op doel. Daarna kwamen de Groesbekers steeds minder vaak op de helft van de tegenstander en kon de Kornelis-show beginnen. In de 36e minuut redde hij knap op een schot van Halilovic, hetzelfde deed hij op een inzet van Van Ewijk en hij had het geluk aan zijn zijde, toen Al Hajj op aangeven van Van Ewijk naast schoot. De rust kwam met een voor De Treffers zeer verdienstelijke 0-0 stand.

In de tweede helft werd de druk van Heerenveen allengs groter. Niels Kornelis bleek echter onklopbaar op inzetten van Henk Veerman en invaller Siem de Jong. Scheidsrechter Nagtegaal negeerde van grotere afstand een vlagsignaal van zijn grensrechter voor een vrije trap en Heerenveen de voortzetting gunde. Siem de Jong liep vrij en tikte de bal vrij eenvoudig binnen. Een kleine tien minuten later had de eveneens ingevallen Musaba de score kunnen, nee moeten verdubbelen, maar twee meter voor open doel slaagde hij er in de bal toch over de lat te werken. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam die 2-0 er toch. Joey Veerman mocht na ogenschijnlijk hands van Musaba het tweede doelpunt maken. Het bekersprookje is uit, maar De Treffers kon met opgeheven hoofd het Abe Lenstrastadion verlaten.