<p>Huidige Marktterrein Groesbeek.</p>

Huidige Marktterrein Groesbeek.

(Foto: Joop Verstraaten)

Herinrichting Marktterrein Groesbeek kost 2,2 miljoen

BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal gaat de gemeenteraad een krediet vragen van 2,2 miljoen euro voor de herinrichting van het Marktterrein. Hier zal ook de veiligheid van de Dorpsstraat bij worden betrokken.

De gemeenteraad heeft al besloten dat aan de oostkant van het Marktterrein appartementen worden gerealiseerd met daaronder enkele winkeltjes. Ook zal het plein aantrekkelijker en groener worden gemaakt. Daarvoor zal Scapino de deuren dicht moeten maken en de weggeefwinkel is inmiddels al verdwenen om plaats te maken voor de nieuwbouw. Er zullen op het hernieuwde marktterrein minder parkeerplaatsen worden gerealiseerd dan nu het geval is, maar volgens de gemeente zijn er in de directe omgeving voldoende parkeerplaatsen. Met de herinrichting van het Marktterrein zal rekening worden gehouden met evenementen die er jaarlijks op plaats vinden zoals kermis , carnaval, wijn– en bierfeesten en uiteraard de weekmarkt.

Veiligheid Dorpsstraat
Tegelijkertijd met de herinrichting van het Marktterrein zal ook de Dorpsstraat worden aangepakt voor wat de veiligheid betreft en zal er ook meer ruimte gaan komen voor fietsers Zo wordt de Dorpsstraat van de Kloosterstraat tot een de Hoflaan aan beide zijde een 30-kilometer zone. Daarnaast zal de zebra die nu ter hoogte van Bruna is gesitueerd worden verlegd naar de locatie in het verlengde van winkelstraat Bellevue ter hoogte van Kruidvat, eveneens aan de Dorpsstraat. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kredietverlening kan vermoedelijk medio 2022 met de werkzaamheden worden begonnen.