Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Samenwerkingsovereenkomst GL8 en Omroep Berg en Dal

GROESBEEK - Op dinsdag 14 december hebben de besturen van GL8 (de lokale omroep voor de gemeenten Heumen en Mook/Middelaar) en Omroep Berg en Dal een samenwerkingsovereenkomst getekend. 

Met de overeenkomst wordt de samenwerking tussen beide lokale omroepen geformaliseerd. Op dit moment worden al programma’s gezamenlijk gemaakt en content gedeeld en dit zal in de nabije toekomst meer worden. Het doel van de samenwerking is, naast het samen maken en uitwisselen van TV- en radioprogramma’s en content, het versterken van beide omroepen op redactioneel, commercieel en facilitair gebied. 

De samenwerking is nodig omdat het voor een individuele publieke lokale omroep steeds lastiger wordt om te blijven voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving. “We starten nu met twee lokale omroepen, maar als anderen willen aansluiten, dan staan we daar voor open”, aldus Ferdinand van Wijk. Rob Bekers vult aan: “Samenwerking is noodzakelijk, maar we willen als samenwerkende omroepen wel onze eigen identiteit behouden, dat is belangrijk voor onze kijkers en luisteraars, maar zeker ook voor onze medewerkers.”

Meer berichten