Afbeelding
Foto: Huub Arents

Pastoors zingen ‘ Mien Gruusbèk ‘ in de kerk

Algemeen

GROESBEEK – Het succes nummer van de toenmalige DoLete’s ‘Mien Gruusbèk’, dat toentertijd door de plaatselijke piraten grijs werd gedraaid, wordt zondag 16 januari in de viering van 10.00 uur in de Cosmas en Damianus kerk nog eens van stal gehaald. 

Niemand minder dan de drie pastores Aloys van Velthoven, Joke Huisintveld en Peter Pot zullen de plaatselijke hit van toen live ten gehore brengen, onder leiding van Eugène Ceulemans en een gedeelte van het Cecilliakoor. De drie zangers hebben er inmiddels al een repetitie in de kerk op zitten en het klonk goed, laten insiders weten. Volgens pastor Pot willen ze met deze spontane actie het gemeenschapsgevoel een boost geven, aldus Peter Pot. Ze hebben voor dit typisch Groesbeeks lied gekozen omdat het nog steeds populair is in Groesbeek. Het lied is geschreven door Doortje de Boes, waar het later op de zolder bij Doortje is opgenomen. Theetje Bruuns zingt de Groesbeekse hit van toen nog steeds (in verband met corona even niet). 

Wie zondag om 10.00 uur nog wil genieten van de zang kwaliteiten van de drie pastores moet er vlug bij zijn, want er mogen maar vijftig mensen tegelijk in de kerk aanwezig zijn.

Uitgelicht

Digitale krant