Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De drie zoons bij de gehuldigde Piet Jochoms.</p>

De drie zoons bij de gehuldigde Piet Jochoms.

(Foto: Peter Hendriks)

Voorzitter De Treffers Theo Jochoms huldigt vader Piet

UBBERGEN/GROESBEEK – De voorzitter van De Treffers had zaterdagmorgen een speciale huldiging op Kalorama in Beek. De vader van Theo bleek liefst tachtig jaar lid te zijn van de rood/zwarten uit Groesbeek. 

In verband met de coronamaatregelen kon de huldiging van de 23 jubilarissen niet in het clubgebouw plaatsvinden en daarom besloot voorzitter Theo Jochoms Leo Kersten (75 jaar lid), Herman de Bruin (70 jaar lid), Piet de Valk (60 jaar lid) thuis te bezoeken en niet te vergeten zijn 90-jarige vader Piet Jochoms, die in Kalorama in Beek verblijft en De Treffers al 80 jaar trouw is gebleven. Het is volgens Theo Jochoms bijzonder, dat hij zijn vader kan huldigen vanwege zijn 80-jarig lidmaatschap. Dat komt niet zo vaak voor, aldus de voorzitter. “Deze tak van Jochoms is een waar De Treffers nest: Theo zijn grootvader was dertig jaar penningmeester van 1933 – tot 1963 en heeft het stokje overgedragen aan zijn zoons, waaronder mijn vader en vervolgens weer naar mijn broers en mij. In de periode van mijn vader raakten ook vrouwen betrokken bij voetbal, mijn moeder was ook actief betrokken bij de jeugdkampen, evenals de vrouwen van mijn broers en mijzelf. De Treffers zit gewoon in de genen van de familie Jochoms”, aldus Theo, de voorzitter van De Treffers.

De familie Jochoms is een echte Treffersfamilie, die actief is binnen de Treffers club. Het voorbeeld werd gegeven door vader Piet die met name binnen de jeugdafdeling zijn sporen heeft verdiend. Ook ging hij langs de deuren om de contributie op te halen, was leider en coördinator van de jongste elftallen, organisator van jeugdkampen en jeugdtoernooien et cetera.
Ook bij de KNVB zijn de verdiensten van Piet Jochoms niet ongemerkt gebleven. Zo heeft hij de zilveren bondsspeld in ontvangst mogen nemen en is hij door het Treffersbestuur benoemd tot Lid van Verdienste. Tot twee jaar geleden was Piet nog actief als vrijwilliger voor de club. Daarnaast was hij een trouwe bezoeker van zowel de thuis– als uitwedstrijden.
Sinds kort woont Piet in Kalorama in Ubbergen, omdat zijn gezondheid hem in de steek liet. Maar zijn gevoel voor humor heeft hij niet verloren. Piet kreeg van zijn zoon de felbegeerde Treffersspeld met briljant opgespeld voor de 80 jaar trouw aan De Treffers.
Na het huldigen van zijn vader is Theo Jochoms naar Leo Kersten, Herman de Bruin en Piet de Valk gegaan. De overige 19 jubilarissen hebben thuis bloemen ontvangen en voor hen zal een geschikte datum geprikt worden, als de huldiging in het clubgebouw wel mag plaatsvinden.

Meer berichten