Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

met de toenmalige schlager ‘Mien Gruusbèk‘

GROESBEEK – De start van de jaarlijkse Actie Kerkbalans is zondagmorgen na de dienst van 10.00 uur op een ludieke wijze van start gegaan in de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek. 

De drie pastoors Aloys van Velthoven, Joke Huisintveld en de initiatiefnemer Peter Pot, hebben het in Groesbeek zeer bekende lied van toentertijd ‘ Mien Gruusbèk , gej blieft vur mien ‘uit volle borst gezongen onder begeleiding van pianist Eugène Ceulemans en leden van het Cecilliakoor. Het eenmalige concert in de kerk was geheel volgeboekt, maar er mochten niet meer dan 50 belangstellenden in de kerk samenkomen.
Alles zat de zangers mee: de begeleiding en niet te vergeten de akoestiek, want die is er in de Cosmas en Damianuskerk. De luchtige start van Kerkbalans kon beginnen maar nu al staat vast dat ze de top 40 in ieder geval niet zullen halen. Daarvoor zijn ongetwijfeld de nodige repetities voor nodig. En dan nog valt te betwijfelen of ze het met zingen nog verder zullen brengen. Ondanks dat kregen ze van de kerkgangers een warm applaus en was de ludieke actie van Kerkbalans geslaagd. Het lied ‘Mien Gruusbèk‘ is geschreven door Doortje de Boes en wordt nog regelmatig (nu met corona even niet) gezongen door Theetje Bruuns.

Meer berichten