Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Marissa Relou, jongerenwerker Synthese.</p>

Marissa Relou, jongerenwerker Synthese.

(Foto: )

Jonge deelnemer IkPas

REGIO - Ik ben Marissa Relou (27 jaar) en ik werk als jongerenwerker in de gemeente Mook en Middelaar en Heumen. Ik doe mee aan IkPas Dry January omdat ik ervan overtuigd ben dat ik het zonder alcohol nét zo gezellig kan hebben als met een wijntje. Zonder alcohol is gezonder, veiliger en je slaapt lekkerder. Ik hoop zo een voorbeeld te zijn voor de jongeren.

Ik ben ook voorstander van NIX18. Jongeren die al vroeg veel alcohol drinken doen daarmee niet goed voor hun toekomst, of in ieder geval aan hun groei en hersencellen… Ik ben zelf pas na mijn 18e alcohol gaan drinken, daarvoor vond ik het niet eens lekker. En nu drink ik eigenlijk alleen bij feestjes en altijd zonder de controle te verliezen.

Op oudejaarsdag heb ik nog geproost met een paar wijntjes, maar ik zal er over het algemeen weinig moeite mee hebben om de alcohol nu een maand te laten staan. Voor mij zit de uitdaging vooral in sociale feestelijke activiteiten waarin me een wijntje wordt aangeboden. (Nu zijn dat er in coronatijd ook niet al te veel, maar toch.) Dan is het ook de uitdaging om bewust nee te zeggen.

Doen jullie mee? Zeg dan bewust ja of ook wat vaker nee.

Meer berichten