Logo gemeentenieuwsonline.nl

‘Wij maken hier veel grapjes’

GROESBEEK - Initiatiefnemer en gastheer Inn de Natuur Hans Hocksenar: “Voor onze gasten én voor onze vrijwilligers moet het hier veilig zijn én vrolijk!” De doelgroep komt graag bij Inn de Natuur in gemeenschapshuis De Sleutel, gasten en vrijwilligers. Vrijwilliger Joyce brengt thee en taart en zegt serieus: “Ja, we maken veel grapjes met elkaar. Het is echt leuk om hier te werken.”

Samen met haar vrouw en twee kinderen woont ze vijf jaar, “Met plezier,” in Groesbeek en sinds kort in Breedeweg. “Lekker dichtbij De Sleutel.”
In haar jeugd miste ze afslagen waardoor haar spoor niet gemakkelijk was. Gelukkig weer alles op de rit: “Bij Inn de Natuur heb ik kansen gekregen om mij meer te ontwikkelen. Hier als vrijwilliger werken en van betekenis zijn is fijn.”

Hans: “We hebben een gast uit Mook, die komt hier zeven jaar, drie keer in de week. Hij komt graag, dat geeft zijn vrouw en kinderen rust en energie.” De desbetreffende gast knikt instemmend.

Vrijwilliger Rozita woont in Groesbeek, haar wieg stond in Iran. Door corona moest zij Nederlandse lessen missen. Sinds een paar weken helpt zij een dag in de week mee, daardoor wordt haar taalvaardigheid verbeterd. “Wij zijn blij met haar en Rozita met ons!”

Stichting Inn de Natuur is een dagbesteding voor mensen met een lichte vorm van dementie en helpt mensen die het soms lastig hebben in hun goede doen te zetten. Welkom gasten en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.inndenatuur.nl of bel met Hans Hocksenar: 024 3974495.

Meer berichten