Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dynamic Tennisgroep op zoek naar nieuwe leden

GROESBEEK - Dynamic tennis is een leuke sport voor jong en oud. Vooral onder de senioren blijkt het een favoriete sport.

Dynamic tennis wordt gespeeld op een badmintonveld. Hierbij worden de oude tafeltennisregels gecombineerd met die van tennis. Het badminton-net hangt op de grond. Je krijgt hierbij een soort verkleind tennisveld. Er wordt, net als bij tafeltennis, gespeeld tot 21 punten (met twee punten verschil). Belangrijk is dat er wordt gespeeld met een foambal, dus licht van gewicht zodat bijvoorbeeld ouderen niet bang hoeven te zijn geblesseerd te raken hetgeen bij het gebruik van een normale (harde) tennisbal natuurlijk wel zou kunnen. 

Er is bij het dynamic tennis heel erg veel plezier te beleven. De deelnemers spelen met elkaar in wedstrijd verband maar het draait niet om prestaties  alleen, maar juist het plezier met elkaar staat bovenaan. Het is namelijk helemaal niet erg als je een potje verliest, maar je wilt wel winnen natuurlijk. Ook is de intensiteit van de sport bijzonder. Niet alleen conditioneel, maar ook in spelinzicht.

Kortom: een geweldige sport waarbij vooral het plezier met elkaar op nummer één staat! De Dynamic tennisgroep bestaat momenteel uit elf personen. “Wij willen graag uitbreiden naar 16 á 20 leden. Er wordt gespeeld in Heuvelland in Groesbeek op vrijdag tussen 9.30 en 10.30 uur. Na het spel de gaan we met zijn allen een kopje koffie/thee drinken in de kantine. Heeft u belangstelling, dan kunt u zich opgeven bij Geert 06 20338946 wn Hessel 06 11040497.

Meer berichten