Groesbeekse Boys wint van Germania

Algemeen

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys heeft de wedstrijd tegen Germania met 1-6 gewonnen. Daarmee heeft de ploeg uit Breedeweg dit seizoen alle vier de Groesbeekse derby’s winnend afgesloten. Door de winst blijft Groesbeekse Boys met drie punten achterstand direct in het spoor van de twee koplopers. Germania blijft op de laatste plaats steken.

Op een zonnig en goed bezocht sportpark Noord liet Groesbeekse Boys vanaf het beginsignaal zien dat het voor de winst naar de Stekkenberg was gekomen. Na vijf minuten voetballen speelde Jan van Hoof zich vrij en schoot de 0-1 binnen. Vijf minuten later werd Tim Poelen de diepte ingestuurd en ook hij wist doelman Tom Verbeet te passeren. Hoewel de geel-zwarte formatie een duidelijk veldoverwicht had wist het in de eerste helft niet meer tot scoren te komen.

Direct na de thee was het wel raak. Stan Janssen schoot de bal hard in de bovenhoek. Germania deed daarop iets terug. David McLaugin opende vanaf links waarop Maurice Evers de 1-3 binnenschoot. Groesbeekse Boys liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Gijs Müskens bracht met twee doelpunten binnen enkele minuten de stand op 1-5. Tussendoor bracht Boys doelman Mike Verriet redding op een hard schot van Marciano de Zeeuw. Jan van Hoof tenslotte scoorde zijn tweede treffer van de middag en zette daarmee de 1-6 eindstand op het scorebord.

Groesbeekse Boys speelt aanstaande zondag 15 mei de uitwedstrijd tegen Hapse Boys. Germania neemt het dan op sportpark Noord op tegen de Braak. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.