Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Accordeonist Jan Schoenmakers vermaakt de wandelaars op het rustpunt.&nbsp;</p>

Accordeonist Jan Schoenmakers vermaakt de wandelaars op het rustpunt. 

(Foto: Joop Verstraaten)

Bosbesjestocht met voor eerste maal andere route

GROESBEEK – De 28ste editie van de in heel Nederland bekende Bosbesjestocht van Groesbeek heeft voor de eerste maal in de geschiedenis een geheel nieuwe wandelroute uitgestippeld. Deze route heeft het Reichswald geheel vaarwel gezegd en ging over alleen het Berg en Dalse grondgebied. 

Zaterdag 7 mei gingen ruim 1000 wandelaars op pad om te genieten van de nieuwe route; het merendeel van de wandelaars vond de nieuwe route een prachtige route, en sommige wandelaars wisten niet dat Berg en Dal zo mooi was om te wandelen. Ook in het bos nabij de speelwei was een hele straat ingericht als rustpunt. Met recht een rustpunt midden in het bos waar men kon genieten van muziek van Jan Schoenmakers, terwijl de wandelaars konden uitrusten onder het genot van koffie /thee, soep en broodjes knakworst. Dit prachtige rustpunt werd tweemaal door de wandelaars bezocht. 

Ook Roos van den Brink (oud-Groesbeekse) die al 27 jaar in Bemmel woont heeft enorm genoten van de uitgezette route. Ik ben op diverse plaatsen geweest waar ik nog nooit geweest ben, aldus Roos die 24 jaar in Groesbeek heeft gewoond, gewoon prachtig laat zij weten. 

De organisatie heeft het Reichswald vaarwel moeten zeggen, omdat tijdens het organiseren van deze 28ste wandeltocht niet bekend was of er in Duitsland gewandeld mocht worden. Daarom deze nieuwe route, aldus Hans Hocksenar van De Bosbesjes. Zondag hebben er in verband met Moederdag enkele honderden wandelaars minder meegelopen. In totaal hebben zaterdag en zondag 1700 wandelaars aan de 28ste Bosbesjes tocht deelgenomen.

Meer berichten