Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Ster-voorzitter Ivo Gelsing verwijdert symbolisch een van de drempels.</p>

Ster-voorzitter Ivo Gelsing verwijdert symbolisch een van de drempels.

(Foto: Peter Hendriks)

Nieuwe wandelroute ‘Wandelen Zonder Drempels’ gepresenteerd in en rondom de Thornsche Molen

PERSINGEN – Dinsdagmiddag 10 mei is in en om restaurant De Thornsche Molen in Persingen de nieuwe wandeling ‘Wandelen Zonder Drempels‘ gepresenteerd. Bij de presentatie waren ook bewoners van de Nijmeegse Waalboog aanwezig met hun rollators en scootmobielen aanwezig en werd er symbolisch een drempel bij de Thornsche Molen verwijderd.


Wandelen is enorm populair geworden sinds de coronaperiode. Alleen of met het gezin, familie of vrienden. Allen trokken er wandelend op uit om te genieten van de natuur, de ontspanning en het samenzijn in de buitenlucht. Regio het Rijk van Nijmegen kiest ervoor om een toegankelijke regio te zijn, een inclusieve regio voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

In het kader van het project ‘Zorgeloos op vakantie‘ zijn afgelopen jaren veel toeristische bedrijven getest en opgenomen in de Ongehinderd app. Ook de openbare ruimte is getest op toegankelijkheid.

Het resultaat hiervan zijn zes wandelroutes ‘zonder drempels’. Het zijn alle mooie routes door natuur en stad om onze bijzondere regio te ontdekken, ook met een beperking.
De wandelroutes zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen, op ouderen en op mensen met een fysieke beperking. De routes variëren van 1,5 tot 7 kilometer en sommige routes zijn te koppelen, waardoor vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk wordt.

Meer berichten