Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

duo-expositie Hanneke Klievink en Pieter van Bernebeek

PERSINGEN - Nadat Hanneke Klievink en Pieter van Bernebeek elkaars werk op afzonderlijke exposities hadden gezien, besloten ze samen te gaan exposeren. Op 21 en 22 mei is hun gezamenlijke expositie in het schitterende Kerkje van Persingen in de Ooijpolder bij Nijmegen.

Hanneke Klievink is als emailleur betrokken geweest bij het Museum voor Vlakglas en Emaillekunst in Ravenstein. Emailleren is het smelten van glaspoeders op metalen bij een temperatuur 820 graden. Hanneke werkt vooral op koper. Ze maakt aantrekkelijke en draagbare sieraden. In Persingen laat ze ook enkele grotere werken zien. In haar atelier verzorgt ze ook workshops voor belangstellenden die willen leren emailleren.

Pieter van Bernebeek maakt realistische schilderijen in olieverf. Het zijn moderne werken die opvallen door een helder kleurgebruik en opvallende composities. I In 2018 en 2020 hoorde hij bij de laatste vijftig genomineerden voor Schilderij van het Jaar. Stilleven, portret en strandtaferelen zijn de onderwerpen van zijn werken in Persingen.

Technische beheersing is bij Hanneke en Pieter erg belangrijk. Kennis van materialen, kleuren en vormgeving vormen de basis van hun werk. Emaille sierraden en olieverfschilderijen zijn verschillende kunstuitingen. Hierdoor belooft het een afwisselende en boeiende expositie te worden met mooie werken.

De expositie is zaterdag 21 en zondag 22 mei tussen 11.00 en 17.00 uur in het kerkje aan de Persingensestraat 7 in Persingen (Ooypolder bij Nijmegen). Wilt u al eerder een indruk hebben van de werken van Hanneke en Pieter kijk dan op www.fresjoe.nl en www.pietervanbernebeek.nl.

Meer berichten