Logo gemeentenieuwsonline.nl

Tweede helft van mei volop activiteitenkeuze in het Poëziecentrum

NIJMEGEN - Het Poëziecentrum, gevestigd achter in de Bibliotheek Mariënburg biedt op 21 mei drie activiteiten:

De Poëziewandeling. Vanaf 11.00 uur loopt Frouke Arns langs gedichten in de benedenstad. De oud-stadsdichter staat stil bij een literair baken of andere bijzondere plekken om een gedicht voor te dragen dat daar past. U krijgt voor 10 euro, een wandeling, een gedichtenbundel, de route én een gids. Aanmelden graag via poeziecentrumnederland@gmail.com.

Om 12.00 uur dezelfde dag bespreekt Wim van Til tijdens de Lunchpauze Poëzie nieuw binnengekomen bundels.

Om 14.00 uur presenteert Jos van Hest een poëziemiddag in het licht van de bij Uitgeverij Spleen verschenen bundel ‘5 gedichten van Baudelaire’. Voor deze versie uit de reeks ‘Vertalersweelde’ werden vijf gedichten van Charles Baudelaire opnieuw vertaald, en meer dan veertig Nederlandse en Vlaamse dichters lieten zich inspireren door zijn werk. Hun reflecties zijn in deze bundel tezamen gebracht. Op deze bijzondere bijeenkomst worden de  vertalingen voorgelezen en verschillende dichters laten hun reflectiepoëzie horen.

Op 28 mei om 14.00 uur: Open Podium met Kyrke Otto: Zin om te komen luisteren naar het werk van nieuw poëzietalent? Er zijn zich al volop dichters aan het aanmelden. Zou je zelf ook eens gedichten ten gehore willen brengen. Dat kan. Stuur een mailtje naar poeziecentrumnederland@gmail.com om je aan te melden. Ook op het laatste moment bij binnenkomen aanmelden is mogelijk. Mochten er al te veel liefhebbers zijn dan zal de presentator je naar een andere maand verwijzen.

Meer berichten