Groesbeekse Boys pakt koppositie

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys moest afgelopen zondag in Haps aantreden tegen de plaatselijke boys. Na een moeilijke eerste helft werd de 1-3 winst in de tweede helft veiliggesteld. Omdat de twee concurrenten om het kampioenschap in een onderling duel niet verder kwamen dan een 0-0 gelijkspel heeft de formatie uit Breedeweg nu de kopposite overgenomen.

Laagvlieger Hapse Boys heeft een goede reeks wedstrijden gespeeld. Dit bleek ook in de eerste helft waarin ze het de Groesbeekse gasten moeilijk wisten te maken. Op slag van rust scoorde de thuisploeg waarmee ze met een 0-1 voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft volgde een spannende strijd waar beide teams op zoek gingen naar de overwinning. Nadat enkele kansen onbenut bleven was het uiteindelijk Devin Jacobs die namens Groesbeekse Boys een vrije trap binnenschoot.

Tien minuten later werd Stan Janssen in het strafschopgebied onderuitgehaald en was het opnieuw Devin Jacobs die de toegekende strafschop wist te benutten. Hapse Boys ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar vonden doelman Mike Verriet op hun weg. In blessuretijd maakte invaller Teun Kersten aan alle onzekerheid een einde door van afstand raak te schieten.

Groesbeekse Boys heeft nog twee thuiswedstrijden te gaan in deze competitie. Zaterdag 21 mei is de eerste. Op sportpark Breedeweg wordt dan om 18.00 uur afgetrapt tegen Vitesse ‘08 uit Gennep. De laatste wedstrijd van het seizoen is tweede Pinksterdag maandag 6 juni tegen Ysselsteyn. De twee concurrenten om het kampioenschap Boekel Sport en Melderslo spelen ieder nog drie wedstrijden.