DVSG komt tekort

GROESBEEK - Zondag15 mei is het de dag van de waarheid. DVSG speelt thuis tegen Victoria. Beide teams staan punt gelijk op de derde plaats. Winnen om bovenin mee te blijven doen is belangrijk, maar het is nog belangrijker om te winnen om mee te blijven doen in de laatste periode.

DVSG begint met een kleine aanpassing, Guus Ebbers doet niet mee ivm blessure, zijn vervanger is Ruben Nillessen.

DVSG begint niet echt sterk. Het is Victoria dat in de vierde minuut al een grote kans krijgt, maar mist. De keeper van DVSG redt een keer als een doorgebroken speler op hem afkomt. DVSG probeert via combinatiespel de voorhoede in stelling te brengen, maar slaagt er niet in de bal goed bij de spitsen aan te leveren. En Victoria is sterk en snel in de omschakeling.

In de 33e minuut breekt over links Victoria door en de spits in het centrum is sneller dan de verdediger en schiet de 0-1 binnen. Daarna is het DVSG dat druk zet en een paar kansen krijgt, maar de bal gaat tegen de paal, de keeper redt… En dan is het weer Victoria dat in de extra tijd van de eerste helft weer goed doorkomt. Keeper Stan Peters keert de eerste inzet, maar de rebound is wel raak. Ruststand is dan 0-2. Na rust gaat DVSG op dezelfde voet door. De kans op een resultaat vandaag verdwijnt als in de 55e minuut. Victoria een vrije trap krijgt en deze binnenschiet. Stand 0-3.

DVSG verliest en zakt naar de vijfde plaats op de ranglijst, maar belangrijker is dat het nu minder kans heeft om de laatste periode te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt dit nu echt spannend en aanstaande zondag uit tegen Niftrik moet er dan weer gewonnen worden om kans te behouden op de derde periode.