Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Treffers strandt in Volendam

GROESBEEK - De Treffers gunt zijn supporters geen competitie-afloop zonder hartkloppingen. Na de 3-0 nederlaag tegen Jong Volendam is het gat met de plek, die “recht” geeft op de nacompetitie tussen acht ploegen om één plek in de Tweede Divisie geslonken tot zeven punten met nog vier wedstrijden te gaan. 

Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit, dat De Treffers zo’n grote nederlaag zou lijden. Nadat Coen Maertzdorf al uit een indraaiende hoekschop over doel had gekopt, kreeg Jordy Thomassen na een kleine 20 minuten een grote kans om de score te openen. Vanuit een vrije trap van Brian Campman schoot hij van wel heel dichtbij recht op doelman Kayne van Oevelen. 

Twee minuutjes later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Gino van den Berg trok Zeefuik naar beneden en Tayrell Wouter was vervolgens vanaf de penaltystip succesvol. Grote delen waren de Groesbekers de betere ploeg, maar het lukte maar niet om ook maar één kans te verzilveren. In de 33e minuut maakte Robin Janssen zich boos op Taha, die een tweede strafschop probeerde te versieren. Hij duwde Taha tegen de grond en zo kwam die tweede strafschop er toch. Niels Kornelis wist de inzet van Wouter vanaf de penaltystip nu wel te keren, maar door knullig verdedigen slaagde Beers er in om de bal in de rebound toch nog in doel te werken 2-0. 

Na de thee liet Blom zien hoe het wel moet, effectief zijn. Hij besloot een lange rush langs een aantal tegenspelers met een afstandsschot, dat raak was. En met die 3-0 was het duel een heel eind beslist. Vermeldenswaard is de hoeveelheid gele kaarten, die over en weer nog werden ontvangen. Volendam had vijf minuten voor tijd – De Treffers stond nog met slechts tien man, omdat Pim Balkestein geblesseerd uitviel en er al vijf keer was gewisseld. De einduitslag was 3-0.

Meer berichten