Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bijzondere hemelvaartviering in Mook

MOOK - Ieder jaar viert de Antonius Abt parochie het hoogfeest ‘Hemelvaart’ onder de blauwe hemel in de groenste (gelegenheids)kapel van de regio. Pastoor Theo Miedema zal de Mis vieren in het Piet Martens theater op het scoutingterrein van Don Bosco in Mook.

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 26 mei. Hemelvaart is 9 dagen voor Pinksteren.
De apostelen van Jezus bleven met Maria in gebed tot de H. Geest over hen kwam met Pinksteren. Die negen dagen van gebed noemen wij een noveen. Vorig jaar waren er een maximaal 30-tal deelnemers in verband met de coronamaatregelen. Toen en ook nu is er na de H. Mis een gezellig samenzijn met koffie en wat erbij.

“U bent van harte welkom om naar het Don Bosco terrein te wandelen, u moet rechts aanhouden bij de blokhut als u verder naar boven loopt richting de gelegenheidskapel. Aanvang H.Mis is om 10.00 uur met medewerking van broederschap van Sanghers en Con Amore.”

Kapel Onze Lieve Vrouw van de dwaallichtjes – op de Mortel. Op zaterdag 28 mei om 19:00 uur is op de Mortel (Mook) een openluchtviering nabij het kapelletje op de Mortel.
Sinds lang vervlogen tijden heeft men daar gebeden voor de rust van de zielen van de gevallen soldaten in de slag van de Mokerheide (1574).
Op de Mokerheide waren veel vuurvliegjes te zien, die dansten met hun lichtje in de avondschemering. De mensen dachten daarbij aan de zielen van de gesneuvelden, die wellicht nog ronddoolden. Zo komt het kapelletje aan haar naam: deze werd toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van de dwaallichtjes.

Ook dit jaar is er een gezongen mis waar pastoor Theo Miedema zal celebreren bij de kapel. Iedereen is van harte genodigd hierbij aanwezig te zijn.

Meer berichten