Start rondrit kampioenen.
Start rondrit kampioenen. Foto: Manon van Sas

Drie kampioenen bij Groesbeeks Glorie

Algemeen

GROESBEEK - Zondag 15 mei was voor handbalvereniging Groesbeeks Glorie een feestelijk dag in sporthal Heuvelland. Drie jeugdteams speelden hun laatste competitiewedstrijden waarvan de E1 en de D2 al kampioen waren. 

Zij speelden leuke wedstrijden en lieten overtuigend zien dat ze terecht kampioen waren geworden. De E1 won met 8-5 van VHC’13- E1. De D2 deed er een schepje bovenop en won met maar liefst 26-5 van EHV-D2.  Daarna was de beurt aan de D1. Zij moesten winnen of minimaal gelijkspelen om ook kampioen te worden. 

Met steun van het talrijke publiek en de deskundige coaching van Janine, Maaike en Albertina speelden de meiden een prachtige partij handbal met veel doelpunten tegen de nummer 2 VHC’13-D1.  Met een ruststand  van 11-3 in het voordeel van het D1 thuisteam kon met een gerust hart aan de tweede helft worden begonnen. Ook hierin werd nog een aantal keren fraai gescoord en met een 17-7 overwinning was ook de D1 terecht kampioen. 

Na de wedstrijden werden alle kampioenen  in de hal gehuldigd met uiteraard een bloemetje voor de coaches. Daarna was het tijd voor een feestelijke rondrit. Alle kampioenen vonden een plekje in het treintje, met dank aan Boerengolf De Horst voor het beschikbaar stellen, en maakten met veel plezier, muziek en gezang  een feestelijke kampioensrit.
Na terugkomst bij Heuvelland werd in sportkantine Heuvelland nog een leuk feestje gevierd met een drankje en een frietje voor de kampioenen.

Uitgelicht

Digitale krant