Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Team Waves van links naar rechts: Jurylid Joyce van der Giessen, Marco Rutten, Allard Wagensveld en Isa Rutten.&nbsp;</p>

Team Waves van links naar rechts: Jurylid Joyce van der Giessen, Marco Rutten, Allard Wagensveld en Isa Rutten. 

(Foto: M. Rutten)

Jubilerende vinzwemvereniging Waves heeft een goede generale competitiewedstrijd

MALDEN - Vinzwemvereniging Waves die afgelopen week hun 1-jarige bestaan vierde heeft tijdens de vierde competitiewedstrijd in Dordrecht afgelopen zondag 15 mei goed gepresteerd.

De vierde competitiewedstrijd in een 50 meter zwembad is de laatste wedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen die ook in een 50 meter zwembad op 18 en 19 juni gehouden wordt in Eindhoven.

Door de schoolexamens was Waves maar met drie zwemmers vertegenwoordigd die mooie tijden hebben gezwommen op diverse afstanden.
Tijdens de wedstrijden worden er verschillende afstanden gezwommen net als bij wedstrijdzwemmen, alleen met gebruik van bifins (zwemvliezen) en/of vinnen (monovin) in combinatie met een duikbrilletje en een snorkel.

Isa Rutten  behaalde onder Categorie Dames A een eerste plaats op de 100 meter bifins en twee maal een tweede plaats (200 meter bifins en 50 meter vinnen).
Allard Wagensveld behaalde onder de Categorie Heren Masters drie maal de eerste plaats (100 meter bifins, 100 meter vinnen en 50 meter vinnen).
Marco Rutten werd drie maal tweede onder Categorie Heren Veteranen (100 meter bifins, 200 meter bifins en 50 meter vinnen).

Waves traint twee keer in de week in het zwembad in Malden en zal zich aankomende weken gaan voorbereiden en richten op het NK.

Meer berichten