Fragment uit een eerdere editie. (foto: D. Savelkoul)
Fragment uit een eerdere editie. (foto: D. Savelkoul) Foto: D. Savelkoul

Weer internationaal jeugdvoetbal in Heumen

Algemeen

HEUMEN - In Heumen vindt op 4 en 5 juni voor de 39e maal de internationale jeugdvoetbal happening plaats: de Praxis Cup 2022. Dit jaar met 104 deelnemende teams, waarvan er 17 uit het buitenland komen. 

Er wordt gespeeld in negentien categorieën verdeeld over Onder 19 tot en met Onder 7. Helaas deze keer geen deelnemers uit Engeland, daarvoor was de voorbereidingstijd te kort. Maar toch een heel interessant deelnemersveld. 

Uit België komen twee sterke Onder 15 teams van de vereniging SVE Bazel uit Kruibeke. Uit Duitsland verschillende teams uit onder andere Gelsenkirchen, Erkenschwick en Uedem. Uit Nederland ook enkele verrassende deelnemers uit onder andere Naarden, Leusden en Wadenoijen.
Uiteraard ook veel teams uit de directe omgeving: Katwijk, Groesbeek, Malden, Mook, Overasselt en uiteraard Heumen.

De wedstrijden vinden plaats op sportpark De Toppenberg aan de Maasstraat in Heumen en vangen zaterdag en zondag om 09.00 uur aan. Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van de stichting Mijn Liefste Wens.

Vrijdagavond 3 juni houdt SV Heumen een gala-avond met verkiezing sportman-sportvrouw van het Jaar. Zaterdagavond 4 juni zijn er om 19.00 uur de Mijn Liefste Wens Games: een spelcircuit en Golfvoetbal toernooi.
Op zondagavond 5 juni vindt er om 19.00 uur de erewedstrijd plaats: Het enthousiaste team van SV Heumen 3 speelt een wedstrijd tegen een bevriend team uit de Regio. Voor al deze activiteiten op sportpark De Toppenberg is de entree gratis.

Uitgelicht

Digitale krant