Burgemeester Minses bij het diamanten paar. (foto: Joop Verstraaten)
Burgemeester Minses bij het diamanten paar. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Bart en Mia Verweij-Hubers dankzij Groesbeekse kermis al 64 jaar bij elkaar

Algemeen

MALDEN – Het was tijdens de Groesbeekse kermis in het parochiehuis in Breedeweg waar de vonk oversloeg bij Bart Verweij (88) en Mia Hubers (83). Vanaf die tijd waren ze onafscheidelijk. Na vier jaar verkering te hebben gehad is het stel getrouwd en zijn op zondag 22 mei exact zestig jaar getrouwd en zijn dan een diamanten paar.

Het echtpaar heeft al zestig jaar gewoond aan de Boterdijk in Malden, het ouderlijk huis van Bart. Bart is bijna zijn hele leven vrachtwagenchauffeur geweest, terwijl Mia het interieur verzorgen als geen ander onder de knie had. Bart en Mia hebben een zoon en een dochter gekregen, twee kleindochters en een kleinzoon, waar ze beiden trots op zijn. Inmiddels hebben ze ook nog een achterkleinzoon en een achterkleindochter.

Samen hadden ze dezelfde hobby’s zoals er met de fiets op uit trekken (helaas moet Bart dat nu alleen doen, omdat Mia dat niet meer op kan brengen), samen op vakantie waar ze beiden van hebben genoten. En wat ze veel gedaan hebben is een ritje met de auto maken, onderweg een terrasje pakken en na afloop lekker gaan uit eten. 

Beiden hebben altijd voor iedereen klaargestaan en waar nodig de helpende hand geboden. Bart is door zijn vele vrijwilligerswerk geen onbekende in Malden, zoals hand en spandiensten verricht en bij de carnaval. Zo heeft hij elf jaar lang Prins Carnaval gereden, de Vierdaagsevlaggen opgehangen en verder geassisteerd bij de Vierdaagse-organisatie in Malden. Met Koningsdag bij Juliana de spullen voor de activiteiten opgehaald en daarnaast assistentie verleend bij de jeugdvierdaagse. 

Ook het schoonhouden van het oude kerkhof doet Bart al 25 jaar, tot op de dag van vandaag. Bart is zes jaar lang collectant geweest in de kerk. Donderdag 19 mei heeft burgemeester Minses het diamanten paar gefeliciteerd, vergezeld van een ingelijste huwelijksakte en een fraai boeket bloemen

Uitgelicht

Digitale krant