Demobijeenkomst zaaien in ruitverband

Algemeen

GROESBEEK – Op donderdag 2 juni is er een demobijeenkomst over zaaien in ruitverband bij de pompoenen en kalebassen kwekerij van Chris Poelen aan de Derdebaan 12 in Groesbeek.

Boeren en tuinders zijn actief om zo zuinig mogelijk om te gaan met water. Op het gebied van waterbeheer gaat er al heel veel goed, maar het kan altijd beter. Er liggen kansen om nog beter om te gaan met droogte en om voedingsstoffen beter te kunnen benutten.
Het zoveel mogelijk infiltreren van water in landbouwpercelen, is van cruciaal belang. Zaaien in ruitverband helpt om water vast te houden en zorgt voor vermindering van afspoeling van water en nutriënten op landbouwpercelen op de stuwwal.

In Groesbeek op het bedrijf van Chris Poelen is dit jaar een demonstratieperceel aangelegd met maïs gezaaid in ruitverband. Tijdens deze demobijeenkomst heeft men de kans om dit perceel te bezoeken. Brigitte Kroonen, onderzoekster aan de WUR, zal een toelichting geven op het onderzoek wat tot nu toe gedaan is naar zaaien in ruitverband.
Jack Nicolaes melkveehouder uit Klimmen (Limburg) zaait zijn maïs ook in ruitverband. Tijdens de bijeenkomst zal hij zijn ervaring uit de praktijk vertellen.

Iedereen is welkom om tijdens deze bijeenkomst een kijkje te nemen op het proefperceel en de aanwezigen mee te nemen in de ervaringen met zaaien in ruitverband tot nu toe.
De Demobijeenkomst is op donderdag 2 juni van 14.00  tot 17.00 uur aan de Derdebaan 12 in Groesbeek. Aanmelden voor deze demo is niet nodig.

Uitgelicht

Digitale krant