Onderhandelaar politie bezig om de man naar binnen te praten.
Onderhandelaar politie bezig om de man naar binnen te praten. Foto: Joop Verstraaten

Verwarde man dreigt uit raam te springen...

Algemeen

GROESBEEK – Vrijdagavond 20 mei dreigde een verwarde man vanaf een appartement op de derde verdieping aan de Händelstraat uit het raam te springen. Direct werd groot alarm geslagen en kwamen hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer met een hoogwerker ter plaatse om het slachtoffer op andere gedachten te kunnen brengen. 

Toen dat niet bleek te lukken werd een onderhandelaar van de politie opgeroepen om met de man te onderhandelen. Na enige tijd met de man gepraat te hebben begon er schot in de zaak te komen en leek de man gehoor te geven. Op het moment dat een arrestatieteam arriveerde, ging de man naar binnen.
Inmiddels was er ook een politie helikopter in de lucht om de plek des onheils in de gaten te houden. Toen het gelukt was de man naar binnen te praten, vertrok de helikopter en het arrestatieteam.

De verwarde man is door de politie overgedragen aan de hulpinstanties, aldus de politie. Om het publiek op afstand te houden is de doodlopende Händelstraat vanaf de Zevenheuvelenweg een tijd afgesloten geweest.

Uitgelicht

Digitale krant