Achterkant woning Mechteld ten Doesschate bedolven onder vallende boom.
Achterkant woning Mechteld ten Doesschate bedolven onder vallende boom. Foto: Joop Verstraaten

Achterkant huis Mechteld ten Doesschate bedolven onder vallende boom

Algemeen

GROESBEEK – De storm die donderdagmiddag 19 mei ook over Groesbeek raasde heeft ervoor gezorgd dat tientallen bomen het loodje hebben gelegd. 

Achter een woning aan de Bezembuinder vernielde een vallende boom een geheel tuinhuisje waarin fietsen stonden opgeslagen, terwijl in de tuin speelattributen voor de kinderen lagen en stonden die ook geheel verloren gingen.
Zo werd de Mooksebaan in het bos tijdelijk afgesloten evenals de Koningin Wilhelminaweg vanaf de Hoge Horst naar de Cranenburgsestraat, de Hoge Horst, Cranenburgsestraat vanaf de Reestraat. De Oude Drulseweg -alleen toegankelijk voor wandelaars, fiets en scooters- is voor gevaar van vallende takken afgesloten en dat zal wel enige tijd in beslag gaan nemen.

In totaal waaiden er op de Oude Drulseweg zeven grote bomen om en lag de weg bezaaid met grote takken. Een van de bomen kwam op de achterkant van de woning van Mechteld ten Doesschate terecht op de laatste dag van haar raadslidmaatschap. Naast aan de afrastering is er ook schade aan de woning en de tuin.

Uitgelicht

Digitale krant