Beeld uit de wedstrijd Groesbeekse Boys - Vitesse '08.
Beeld uit de wedstrijd Groesbeekse Boys - Vitesse '08. Foto: Frank Ermers

Spannend competitieslot volgt voor Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys wist afgelopen zaterdag eenvoudig met Vitesse ‘08 af te rekenen. Op sportpark Breedeweg zagen de vele toeschouwers het team uit Breedeweg met 6-1 winnen. Groesbeekse Boys heeft nu twee punten voorsprong op Boekel Sport maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Op de slotdag van de competitie wordt de strijd om het kampioenschap beslist.

Direct vanaf de aftrap was het zaterdagavond raak. Vanuit een scrimmage voor het doel scoorde Gijs Müskens. Ondanks een Groesbeeks veldoverwicht hadden de gasten uit Gennep ook enkele goede kansen. Met name Thymo Zeelen had zijn vizier niet op scherp staan of vond doelman Mike Verriet op zijn pad. Voor rust wist Stan Janssen, na een steekpass van Devin Jacobs en op aangeven van Gijs Müskens, wel nog twee keer te scoren voor Groesbeekse Boys.

Glenn Wijnhoven scoorde in de tweede helft uit een vrije trap. Vitesse had daarna kansen om iets terug te doen. Een kopbal van Gijs Giebels eindigde op de paal en Mike Verriet stopte de penalty van Bjorn Hendriks. Uiteindelijk lukte het Gijs Giebels toch om de eretreffer op het scorebord te brengen. In het restant van de wedstrijd scoorden Gijs Müskens en Stan Janssen, op aangeven van Aron Klaassen beiden nog een keer voor Groesbeekse Boys.

Aankomend weekend is Groesbeekse Boys vrij. Concurrent Boekel Sport speelt dan de uitwedstrijd tegen Excellent. Maandag 6 juni speelt Groesbeekse Boys op sportpark Breedeweg tegen Ysselsteyn de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook Boekel Sport speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Vitesse ‘08. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.