DVSG heeft moeite met scoren

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen Niftrik. Vandaag (zondag 22 mei) gaat het niet alleen om de winst, maar ook om mee te blijven doen voor de derde periode. De wedstrijd begint wat onwennig voor DVSG op een hard grasveld. DVSG wil met combinatiespel de tegenstander verslaan. Niftrik moet het hebben van de snelle counteruitbraken.

De wedstrijd gaat gelijk op, maar er is geen sprake van goed voetbal. Toch is het DVSG dat in de 18e minuut op 0-1 voorsprong komt uit een inworp van Ivo van Balkom. Een verdediger van Niftrik kopt de verre inworp onhoudbaar in eigen doel. Met de rust is het nog steeds 0-1.

Na de rust heeft DVSG  meteen een goede aanval, maar de counter is bliksem snel en de aanvaller van Niftrik komt vanaf de middellijn en ontwijkt de verdedigers en scoort de 1-1 gelijkmaker in de 48e minuut. Nu is het Niftrik dat er weer geloof in krijgt en moet DVSG weer vol op de aanval spelen. In de 75e minuut gebeurt het onvermijdelijke: Niftrik scoort de 2-1.

Nu moet DVSG echt aan de bak om nog een punt te redden. DVSG probeert met het doorschuiven van de laatste man naar de voorhoede meer druk naar voren te krijgen. Dit lukt maar deels. Er is wel meer druk, maar er komen geen doelrijpe kansen. Daarentegen blijven de counters van Niftrik zeer gevaarlijk. Op het einde van de wedstrijd valt nog de 3-1, maar de wedstrijd was toen al verloren.

Naast puntverlies is nu de derde periode wel ver weg om te winnen. Volgende week tegen Heumen uit zal het echt beter moeten, zal DVSG toch zelf  kansen moeten creëren om deze wedstrijd te kunnen winnen. Vandaag was het in ieder geval duidelijk te weinig om te kunnen winnen.