Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een van de kunstwerken te zien op de expositie.</p>

Een van de kunstwerken te zien op de expositie.

(Foto: Gerzsi van Doorn)

Expositie ‘Zien of Kijken’ in Historische kerk

GROESBEEK - Stel dat je van het voetbalspel helemaal niets weet, dan zie je een aantal mannen of vrouwen hard achter een bal aan rennen en als ze de bal dan uiteindelijk hebben schoppen ze hem weer weg.

Weet je echter de spelregels en je kent zelfs de spelers, dan wordt het een heel leuk en interessant spel. Zo ook met kunst, als je weet waarom een bepaald kunstwerk gemaakt is, wordt het net als bij het voetbalspel veel leuker om naar te kijken.

“Als surrealist heb ik een andere kijk op de dingen, om die te laten zien ben ik eerst gaan tekenen en later gaan schilderen, wat ik nu alweer meer dan dertig jaar doe. Een van die werken is : Pion klein maar dapper.
Voor mensen die zelf niet schaken, is het een vlak bord met een aantal vakjes en daarop wat beeldjes meestal wit en zwart van kleur.
Voor de mensen die zelf wel schaken, is het een sportief strijdtoneel, met de daarbij behorende obstakels, valkuilen en diepe ravijnen. Dit uitgangspunt was voor mij aanleiding om er een kunstwerk van te maken.”

“De pion is vaak het kleinste van de schaakstukken, maar hij gaat wel altijd voorop in de strijd. Hij is dus een lichtend voorbeeld voor de andere schaakstukken. Dus in het kunstwerk: Pion klein maar dapper.

Komt dat mooi in beeld, toren en paard de lichte partij en de kleine zwarte pion de tegenpartij. Zo zijn er verschillende kunstwerken met verschillende uitgangspunten zoals Hindernissen overbruggen, Mariaboom, tweedeling en nog vele anderen.”

Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken, op mijn expositie, die wordt gehouden op 1 en 2 juli  van 10.00 tot 17.00 uur in de historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek.”

Gerzsi van Doorn heet allen van harte welkom op haar expositie

Meer berichten