Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ikaros buitenvolleybaltoernooi op prachtige locatie

GROESBEEK – De Groesbeekse volleybalvereniging Ikaros heeft het afgelopen weekend flink aan de weg getimmerd met twee buitenvolleybaltoernooien op een prachtige locatie aan de Nieuweweg in Groesbeek. 

In een grote wei waar normaal koeien grazen was nu een compleet volleybalwalhalla opgesteld. Het toernooi werd vrijdag geopend met een scholentoernooi waaraan alle Groesbeekse scholen aan deelnamen alsmede Titus Brandsma school uit Berg en Dal.
In totaal hadden zich 44 schoolteams - een record - aangemeld die in totaal 80 wedstrijden van twee maal zeven minuten moesten spelen op de tien volleybalvelden die uitgezet waren. In totaal ging het om zo’n 250 basisschool-leerlingen.

Vrijwilligers van Ikaros hadden op alle scholen een volleybalclinic gegeven om de jeugd de spelregels van het volleybal bij te brengen. Met veertien scheidsrechters en in totaal dertig vrijwilligers waren in touw om alles in goede banen te leiden. De wedstrijden werden gadegeslagen door heel veel familieleden. De winnaars waren twee teams van kindcentrum Op De Horst en een team van Adelbrecht Windekindschool.

Zaterdag waren de recreantenteams met liefst 46 teams - ook een record – aan het volleyballen. Het was een behoorlijke drukte. Mede door het mooie weer waren er veel belangstellenden aanwezig om de volleyballers aan te moedigen.

Bij de beginners zijn De Klepzeikers kampioen geworden, bij de gemiddelde het team van ’t Zusje van en bij de gevorderden het team Groenen. Het werd tenslotte een groot feest met muziek van ‘Music bij Request’ dat afgesloten werd met een barbecue en een feestavond, die tot in de kleine uurtjes duurde.

Meer berichten