Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Marian toont haar glaskunstwerken.</p>

Marian toont haar glaskunstwerken.

(Foto: Joop Verstraaten)

Groesbeek is veel kunstenaars rijk

GROESBEEK – Tijdens de vierde Kunst & Kitschroute die zaterdag en zondag in Groesbeek werd gehouden, is duidelijk geworden dat Groesbeek veel kunstenaars rijk is. De 38 kunstenaars die zich voor deze route hadden aangemeld, toonden hun diverse kunstvoorwerpen zoals schilderwerken, glaswerk (decoratie), stoffen, lederen kunstwerken, beeldhouwstukken, keramiek en sieraden van zowel glas als metaal. 

Marian Toonen had haar hele tuin ter beschikking gesteld aan de Burgemeester Ottenhoffstraat 13 in Groesbeek. Marian maakt handgemaakte sieraden, WallArt en decoratie-artikelen en maakt gebruik van diverse grondstoffen zoals glas, polymeer en zilverklei (die in de oven worden verwerkt), kiezels en leer.
Haar ambachtelijk werk geeft al haar stukken een bijzondere uitstraling en is om die reden uniek te noemen.

Inmiddels staat Marian ook bekend van het geven van workshops. In de tuin van Marian had zij ook de gelegenheid gegeven aan Puck Hannessen die al dertig jaar sieraden van zilver gecombineerd met plexiglas, ebbenhout, rubber, parels en stenen met succes maakt.
In al die jaren heeft Puck een heel eigen stijl ontwikkeld. Beeldhouwen is ook een grote hobby van haar, maar door omstandigheden is dit de laatste tijd wat op de achtergrond geraakt.

Het mooie weer heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zowel op de zaterdag als de zondag op de fiets of lopend diverse kunstateliers zijn afgegaan om een kijkje te nemen. Daarmee hoopt de organisatie dat er mensen geïnspireerd raken voor kunst”, aldus Coby en Mariëlle Poelen.

Meer berichten